TEHNOLOGIE

Lemnul fiind un material higroscopic, umiditatea lui este conditionata in orice moment de umiditatea si temperatura mediului inconjurator. Orice schimbare a acestor doua elemente aduce dupa sine si o schimbare a umiditatii lemnului.

Credinta ca lemnul dupa multi ani de pastrare in incaperi bine uscate isi pierde insusirile higroscopice, s-a dovedit a fi gresita. Chiar dupa multi ani de pastrare intr-un mediu constant, lemnul ramane cu aceleasi insusiri higroscopice.

Deteriorarea obiectelor construite din lemn in urma contractiei si umflarii trebuie intotdeauna explicata fie printr-o greseala de constructie, fie de uscarea materialului.

Practic, problema care se pune pentru a evita inconvenientele aratate mai sus este de a folosi in fiecare caz, afara in aer liber, in incaperi incalzite sau neincalzite, etc., un material bine uscat, inlegand prin aceasta, un material cu umiditatea ceruta de mediul inconjurator.

Avand in vedere considerentele mentionate mai sus, prelucram doar lemn uscat, cu o umiditate intre 8% si 12%, uscarea realizandu-se in uscatorul propriu, prin schimbul de umiditate intre lemn si debitul de aer ventilat.

Lemnul stratificat este compus din trei straturi dispuse fibra contra fibra pentru a anula tensiunile interne, cu umiditate cuprinsa intre 8 si maxim 12%. In combinatie cu feroneria multipunct ROTO si tratamentul ecologic pe baza de apa marca SAYERLACK durabilitatea profilelor din lemn stratificat folosite pentru realizarea ferestrelor si usilor este deosebit de mare, etansietatea si izolarea termica foarte eficienta. TOATE lucrarile sunt executate exclusiv din lemn masiv.

Esentele de lemn cu care lucram sunt esente de stejar, cires, paltin, brad, tei, molid, in functie de destinatia si de uzura la care va fi supusa piesa de mobilier sau de tamplarie.

Utiliajele folosite in prelucarea lemnului sunt de mare precizie, permitand realizarea unei game variate de modele, de la cele mai simple la cele mai complexe, cu finisaje care corespund celor mai inalte standarde de calitate.

Lacurile pe care le utilizam sunt pe baza de apa, intr-o paleta larga de culori, mate sau lucioase. In principal punem accent pe nuantele care pun in evidenta fibra si culoarea naturala a lemnului.